Första veckan – en lyckad historia

För en vecka sedan satte jag upp lite nya mål med både min träning och mitt sätt att leva överlag. Första veckan har gått och det har gått över förväntan. Även om jag i många fall kan vara oerhört strikt och noggrann med vissa saker så kan det alltid skita sig på nåt sätt. Mer om själva planen och upplägget finns att läsa i ett tidigare blogginlägg.  Även om första veckan inte följde planen till 100% så fanns ändå grunden där.

Träningen blev lite ändrad p.g.a. ett trevlig event i Köpenhamn på lördagen. En gång i månaden åker vi ett gäng till Köpenhamn för att springa en runda, träffa likasinnade och efteråt ta en öl eller två. Ett perfekt sätt att kombinera kondition med den sociala delen. Det handlar inte om att dricka en massa öl utan att efter uträttad träning vara lite extra social. Självklart är det frivilligt med ölen 😉 Det finns många löpare i dessa olika grupper vi springer i som är riktigt duktiga löpare. Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om just denna typ av löpning som bedrivs av Mikkeller Running Club.

Mikkeller running club
Faellestrening #94
Mikkeller running club
Gruppen ”I Wish”

I mitt träningsschema så ska ju egentligen lördagen vara en vilodag, men det kommer att vara vissa lördagar då det blir löpning ändå. På söndagar ska det springas distanspass och även det blev lite ändrat. I stället för långdistans blev det 13 km i en typ av intervaller. Jag sprang en Frontyard sprint hemma. Enkelt förklarat så springer du ett varv på 1 km. Första varvet har du 10 minuter på dig att springa och vara redo för ett nytt varv. För varje varv du springer så minskas tiden med 20 sekunder. Mitt mål var 14 varv men kom endast 13 p.g.a. strul i starten av varv 13 så räckte inte tiden. Jag kom in 10 sekunder för sent till varv 14. Nu var ju detta ren träning och inget lopp, så varför sprang jag inte varv 14? Nej, det var en skarp övning och jag ville verkligen veta vad jag kunde klara av. Utan strul hade jag klarat varv 14 också. Det vet jag. Jag ska springa ett lopp med detta upplägg 15 oktober.

13 km i ökande tempo.
Nöjd efter 13 km.

Jag avslutade söndagen med att fortsätta renovering av vår hall hemma. När vi flyttade in svor vi att vi aldrig mera ville se medaljongtapeter i vårt hus. Tur att man kan ändra sig 😉

Inlägget avslutas med en uppdatering av vikten så klart. Hur gick första veckan? Jo, den gick mycket bra. -1,5 kg 🙂

Tills nästa gång, ha det gott.
/Niclas

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.