Att inspirera – Ge och få

Hej på er

Nu är det ett tag sedan jag skrev senast. Det gick riktigt bra ett tag i höstas, men så kommer det annat emellan som ställer till det. Jag har uppdaterat många av livets händelser på både Facebook och Instagram men så klart är det kul att även skriva några rader på bloggen. Rubriken avslöjar precis vad detta inlägg kommer att handla om. ”Att inspirera”. För mig är det en viktig del i det jag gör. I första hand gör jag så klart det mesta för min egen del, men kan jag samtidigt inspirera andra så är det ett enormt mervärde i det. Det finns få saker som inspirerar mig så mycket som att just inspirera andra.

Men så klart måste jag ju ändå först få min inspiration för att kunna förmedla den vidare till andra. Vad inspirerar mig då mer än att just inspirera andra?

  • Personer som klarar av utmaningar och mål.
  • Personer som vågar visa och vara stolta över det de presterat på sin nivå.
    T.ex. kan det som är en stor prestation för en person vara en bagatell för någon annan.
  • Personer som tror på sig själva.
  • Personer som våga testa nya saker fast de är osäkra.

Den person som nog inspirerat mig mest av alla under det senaste året är min partner. Hon har aldrig någonsin tidigare tyckt om att springa. I höstas satte hon ändå i gång med att först gå en runda i sitt tempo för att sedan accelerera lite lätt och till slut jogga delar av den. I december sprang hon hela sin runda. Det inspirerade mig oerhört.

Min käresta är ute och springer <3

För att samla in inspiration tittar jag ofta på olika klipp från lite lopp. Ett klipp som verkligen satt sig är To Hell and back från Kullamannen 2019. Oavsett om man klarar det eller inte så blir jag lika rörd varje gång någon tar beslutet att bryta eller när jag ser dem passera målgången efter många många timmars slit.

Mental uppladdning

Att se någon klara av ett mål som de satt upp är en stor inspirationskälla för mig. Tänk dig att du har har satt ett mål som när du satte det inte alls var redo för att klara. Du kämpar hårt för att nå målet. Du har många motgångar på vägen och det finns folk runtomkring dig som tvivlar. Den dagen du klarar det målet. Då har du rört mig till tårar och inspirerat i mängder. Du är en sann krigare och inspiratör i mina, och många andras ögon. Jag har själv vid ett par tillfällen haft just den känslan. Folk tvivlade, jag tvivlade till en början, men blev mer och mer säker på att klara det. Bilden nedan visar ett sådant ögonblick. Jag har skrivit ett separat inlägg om just den prestationen. Kullamannen 2022.

Allt du gör och delar med dig av inspirerar mer eller mindre och kanske inte alltid alla. Men du är viktig för din omgivning. Kan du och på det viset inspirera en enda människa till att våga utmana sig själv så har du vunnit massor och du får så mycket tillbaka av det.

Med dessa ord vill jag säga till dig. Våga utmana dig själv, våga vara dig själv och kanske det viktigaste av allt. Jämför dig aldrig med någon som inte är på samma nivå som du själv.

Må gott så hörs vi snart igen.

/Niclas

 

2 Comments
  1. Jag kan bara säga att du är en kämpe i alla lägen. Inspirerande ja väldigt mycket hade man bara haft hälften av din energi. Hoppas ni får ett underbart år ❤️😊. Mvh Jonas

    1. Åhhh. Tack Jonas. Dina ord värmer gott. Jag önskar dig också ett bra 2023. Du vet var jag finns. En promenad och ett gott snack gör aldrig ont. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.