Vecka 38, en bättre vecka

Ja, rubriken säger sitt. Vecka 38 blev en riktigt bra vecka tycker jag. Kanske lite trevande inledning, men sedan kom det igång. Onsdagsmorgonen bjöd på den första frosten och med det tändes morgonbrasan. Mysig start på dagen med eld och tända ljus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Märkligt väder blev det då kvällens löpning i sin tur gick i shorts och T-shirt. En riktigt fin 10 km löpning med första 5 km solo och sedan med mitt underbara onsdagsgäng. Lite underbemannat, men denna vecka är vi full styrka igen. Så kul att det hänger med en barnvagn varje vecka, ibland två 🙂

Min plan att pendlingslöpa till jobbet höll och fredag morgon gick bussen hemifrån 05:12. Väl i Lund hoppade jag av en hållplats tidigare för att krydda med lite extra distans. Vädret var det bästa tänkbara och löpningen blev en ren glädje all 17,5 km till Malmö.

Helg

Helg brukar innebära mer ledig tid och så blev det också. Renoveringen hemma ingick i sitt absoluta slutskede och hela lördagen lades på detta. Satt uppe extra länge på fredagen för att kunna anmäla mig till loppet Tjörnarparen som går 11 februari. Det brukar inte sälja slut på 5 minuter, men det är nåt viss ändå med att vara bland de första som anmäler sig 🙂 I februari satsar jag på nytt distansrekord, 50 miles = 80 km.

Söndag morgon. Bästa morgonen på veckan egentligen. Inget jäkt eller så. Lugn och fin start med kaffe och en enkel, men god frukost. Planen för söndagen var att småpyssla lite hemma och sedan ge sig ut på ett längre trailpass i skogen. Det hände även mycket annat som var värt att ha koll på. En vän som sprang Warsaw Maraton, några som sprang Lidingöloppet, och så klart, Berlin Maraton. Jag själv siktade in mig på distans och riktig trail. Det fick bli att löpa i Sjöbo Oras MTB röd. Ett utmanande spår på cykel, om man som jag är novis på området. Det var stundtals rätt krävande för löparen också. Vissa partier lutar ganska kraftigt varpå man får springa lite på sned. Inbillar mig att det stärker upp lederna kring vristerna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sammanfattar en mycket bra vecka och ser fram emot denna vecka också. Avslutar precis som senast med ett nytt världsrekord. Eliud Kipchoge sätter nytt världsrekord på Berlin Maraton med tiden. 02:01:09. Hatten av och ett stort GRATTIS.

Tills nästa gång.
Må gott och njut av veckan.

/Niclas

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.