Backyard Ultra – spring så länge du orkar!

I lördags var det dags för min första Backyard Ultra i Malmö. The Bridge Backyard Ultra. Namnet skvallrar lite om att vi sprang i närheten av Öresundsbron. I själva verket passerade vi rakt under den. För er som inte vet vad en Backyard Ultra är så bygger den på att alla deltagare startar samtidigt och tar sig runt en bana på 6706 meter. Man har en timme på sig och sedan startas ett nytt varv o.s.v. tills endast en person återstår som klarar 6706 meter. Du vet alltså inte hur långt ditt lopp blir förrän du inte klarar av varvet på under timmen, eller som jag, mår skit och bryter efter 6 varv. 🙁

Målgång varv 2
First Camp Sibbarp/Malmö  
Dagens snyggaste strumpor

Mitt mål var att klara minst 7 varv men hade 11 i tankarna. Tyvärr så valde min kropp att ladda upp sista veckan med en förkylning, vilket ledde till att min puls inte var som den brukar vara. Första 3-4 varven var helt ok. Snittpulsen steg ett par slag efter varje varv. Men efter varv 5 så hade ökningen accelererat och efter sjätte varvet var pulsen så pass hög att jag var både yr och illamående efter målgång. Jag hade 12 minuters vila på mig att få ordning på allt. Hjärnan ville ut igen, men kroppen skrek nej. Med stor bitterhet och besvikelse satt jag kvar i min stol och surade en stund. Väntade in 7-varvslöparna och packade under tiden ihop mitt läger.

Mitt lilla läger, ensam med retrotält

Jag är fortfarande lite besviken på mitt resultat då benen hade så mycket mer att ge än de 6 varven som tillsammans blir 40 km. Inte kul när man räknar med i alla fall 67 km. Tillägger att tävlingen vanns på 36 varv = 24 mil. D.v.s. 37 timmar efter att den startat. Helt galen prestation. Jag försökte att döva min besvikelse lite genom att anmäla mig till ett nytt lopp direkt. Tjörnarp Trail Ultra i februari. Där ska det avverkas 50 km. Vilket kommer att bli nytt distansrekord i sammanhängande löpning. Annars är mitt rekord 80 km på ett dygn i Ultraintervalchallenge. Om jag inte klämmer in den distansen redan under hösten/vintern. Fast innan det så ska ju Kullamannen trail dubbeldöden, (44 km trail i tuff terräng), avverkas. Riktar ett stort tack till arrangörerna och alla tävlande för The Brigde Backyard Ultra i Malmö. Jag återkommer definitivt nästa år.

Må gott så hörs vi.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras