Springa långt eller länge

På lördag är det åter dags för mig att ta mig igenom en ultraintervalhallenge. Jag gjorde en sådan för ca ett år sedan. Den finns att läsa om här. För er som inte vet vad det innebär så går det att läsa om det på länken ovan, men kortfattat innebär det att man springer en mil var tredje timme under ett dygn, med start vid midnatt. Detta blir en kombination av att springa både långt och länge men ändå inte. Det är vare sig långt eller länge på varje varv. Men totalt sett blir det både långt och länge.

springa
Bild från tre av varven 2018.

Det som också är kul med just ultraintevalchallenge är att det är ett globalt event som genomförs där du befinner dig. Samtidigt som du startar utanför ditt hus så startar någon annan i en annan del av världen. Eventet har ingen startavgift, ingen medalj, inga tidskrav eller diplom. Bara äran och medvetenheten av att ha genomför det och så klart att du berättar det för omvärlden med hashtag #ultraintervalchallenge.

Många gör detta i större grupper, men jag kör ensam. Får lite kompisar med mig på något varv och några som hejar längs vägen. Det gör det mentalt lite tuffare att springa själv, men det ger bra träning för pannbenet.

Följ gärna på niclas.triathlet på Instagram där jag kommer att lägga upp bilder på varven.

Må gott och ha en underbar fortsättning på veckan.

Eventet hostas av organisationen pace on earth och som pysslar mycket med ultralöpning och lite extrema och udda löpningar.

Precis vid målgång 2018. Nästan lite löjligt glad då 🙂

/Niclas

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras