Livets pussel

Insåg precis att det var en månad sedan jag skrev något här. En hel månad. Det är lång tid.
Mycket har dock hänt på denna månad och då kan man ju samtidigt tycka att det borde finnas massor att skriva om. Ja, det gör det också.

Vi har firat en student i hemmet och en hel del av tiden har lagts på planering och annat kring detta. Jobbet har tagit mycket tid och jag har kört på med träningen som vanligt fram till för en vecka sedan.

Men varför har jag inte skrivit något. Tja, det är lite det som hela min blogg egentligen handlar om, eller skulle handlat om. Att får ihop vardagen. Med fokus på allt ovan som kom jag av mig i skrivandet. Något som jag egentligen inte alls tycker om, att komma av mig alltså, då jag tycker om att skriva.

Det är lätt att skriva om hur man får ihop vardagen med alla dess moment och äventyr. Däremot är det ibland svårt att själv efterleva det. Ja, jag erkänner. Jag är inte superbäst på det, men gör så gott jag kan. Så länge man gör sitt bästa kan ingen kräva mer av en.

Under den gånga månaden har jag hunnit med ett Göteborgsvarv, ännu en DNF i ett triathlonlopp, i världens skitväder. Samma lopp som förra året, fast i år kom jag mycket längre. Efter att ha sprungit 12 km med smärta i ryggen gav jag upp. Det var helt enkelt inte värt att fortsätta i detta läget. Nya tag. Jag har varit en vecka på utbildning i Barcelona, Klämt in några tri-träningar. En del annan träning, en stadsorientering med en vurpa där jag smekte kullerstenarna med mitt knä. Ätit mjukglass och ja, just det, en student.

    

Känner mig dock väldigt lugn och harmonisk då jag sällan stressar upp mig över att det händer mycket hela tiden. Tvärtom mår jag som bäst då. Senast i går kväll så var jag väldigt rastlös efter jobbet. Trots att jag bara arbetat två dagar denna veckan och förberett, genomfört och städat av studentfirandet under tre dagar.

Allt går om man vill. Ibland får man prioritera om saker och offra en del. T.ex. har jag inte tränat en enda minut denna veckan. Men idag, lördag, är det 10k lopp i Malmö och i morgon är det tri-träning i min favoritsjö. Så allt går, men försök inte att göra allt på samma gång. Våga välja bort, våga prioritera och våga bry dig om dig själv.

Må gott så hörs vi förhoppningsvis snart igen.

Önskar er en fin helg och midsommar.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras