Let’s Go… Eller springa!

Hej på er.

Långt mellan inläggen nu. Men allt har satts på paus. Det är enkelt att skylla på Covid, så det gör jag. Precis som många andra. Fast egentligen har jag bara mig själv att skylla på, med lite yttre påverkan. Sju månader har gått sedan jag började arbeta på distans p.g.a. Covid. Sju månader som har format om både mitt fokus och min kropp. Mitt fokus på jobbet har formats om till bättre och min kropp har formats om till lite rundare.

Ja, rund är ju också en form, men kanske inte riktigt den form jag önskar. Med all yttre påverkan såsom mitt bråkande knä, mycket mycket bättre nu, restriktioner och allt annat som inte är som vanligt så har motivationen till träningen fått sig en rejäl känga. Jag har svårt att hitta tillbaka och har prövat många sätt, men utan något vidare resultat.

Under en bättre löprunda nyligen!

Jag har varit motståndare till det jag idag tänkte testa. En #runstreak, mest för att se om detta kan ha en positiv inverkan på min motivation, eller som den riskerar att sänka mig ännu mer. Tror och hoppas verkligen inte på det sistnämnda. Jag ser detta som ett sätt att tvinga ner distanserna som annars tenderar att bli för långa trots att jag inte har kropp och form till det.

Som tidigare van långdistanslöpare så blir detta något helt annat. Tanken är inte att springa varken långt eller länge, utan mer kort och under begränsad förutbestämd tid, eller distans. 20-30 minuter kommer att vara starttiderna jag kommer att jobba med för att sedan i långsamt tempo bygga på. Men det kommer alltid att finnas 20 minuterspass varje vecka även om distanser och tid ökar. Återhämtningen/aktiva vilan är viktig.

Lidingö 15K, 2016

Jag kommer att uppdatera bloggen här 2-3 ggr/vecka för att delge resultat, känslor m.m. En totalt osminkad sanning där både framgång och motgång kommer att visas.

Det viktigaste sist. LYSSNA ALLTID PÅ KROPPEN. Den vet bättre än din hjärna om något är fel.

  • Känn efter noga under passen. Vid känning, avbryt.
  • ”Vilopass” som kommer bestå av 1,5 min lätt jogg och 1,5 min gå.
  • Variera rundan, inte samma två dagar i rad.
  • Variera underlag.
  • Gör det för att det är kul. Ja springa är fortfarande det bästa jag vet, även om inte motivationen funnits där.
  • Dela med dig av det du gör, både bra och dåligt. Det ger en extra kick tycker jag.
  • Sätt ett tydligt mål med uppgiften
Målgång efter 27 km runt Lund, Skåne.

Häng på och ha en underbar dag 🙂

/Niclas

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras