Nyfunnen kärlek = Mountainbike

Ja, ni vet den där känslan när det pirrar lite i magen och allt känns så där toppen? Ja, precis, känslan av att vara nykär. Nu är det inte riktigt den känslan jag upplever, men det är ändå en härlig känsla när man hittar nåt nytt som man verkligen fastnar för direkt. Jag pratar så klart om vad rubriken har att säga. Mountainbike, det är bland det absolut roligaste jag gjort inom träning under de senaste åren. Visst nästan allt jag har gjort har varit mer eller mindre kul, mest mer. Men just mountainbike. För inte så länge sedan så ratade jag det. Som van inbiten landsvägscyklist och med en dålig mountainbike så är det ganska naturligt att det inte var kul.

För ett tag sedan tog jag ett beslut att inte köra så mycket mer triathlon och då sålde jag min tempocykel till fördel för en mountainbike. Det var bland det bästa jag gjort på mycket länge. Visst, det var häftigt att susa fram på solvarm asfalt i hög fart. Men det är mer utmanande att susa fram på en stig i skogen, full av löv och rötter och omgiven av träd på båda sidor, ibland onödigt trångt. Det ökar spänningen. Träden är i alla fall stilla till skillnad från bilar.

En annan stor fördel är att det inte alls är lika väderberoende som landsvägscykel. Jo, det finns de som cyklar på vägen året runt oavsett väder. Men inte jag. Solskenscyklist som jag är så står landsvägscykeln mest stilla på vintern. Att däremot köra ut i skogen och bli rejält smutsig på en mountainbike, ja det förgyller bara det hela. Det känns mer naturligt att där hör det liksom till att bli skitig.

Vi har, där jag bor ganska nyligen fått ett gäng riktigt fina mountainbikeslingor som är mer eller mindre utmanande. Ttack till stiftelsen  skånsk mtbutveckling. Mer information om de olika slingorna hittar du på MTB i Skåne. Jag har testat delar av dem i torrt väder, i regn, i mörker eller som i dag. Både regn och mörker. Fast det var ljust när jag startade. Jag är van med pannlampan från löpningen, så det var inget nytt på det viset. Däremot går det ju bra mycket fortare på cykel och det är viktigt att ha mer fokus.

Nu ska jag inte skriva så mycket mer i detta inlägg utan istället låta er njuta av några korta filmer som jag länkar till längst ner i inlägget.

Må gott så lovar jag att komma tillbaka med ett mountainbikefikaäventyrsinlägg snart 🙂

/Niclas

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras