Att brottas med hjärnspöken

De finns där, vare sig du vill eller ej. Det är som att hjärnan är i konstant konflikt med sig själv. Att inte kunna kontrollera dina egna känslor och tankar. En tanke dyker upp i ditt huvud, blixtsnabbt reflekterar du över att det är en tanke du inte vill ha. Ändå biter den sig fast och skapar nån form av grupptryck i hjärnan. Den far fram i hög hastighet och binder till sig saker på sin väg. Saker som inte stämmer, saker som är antagna, saker som är påhittade, saker som man inte vill ha i hjärnan. Detta gäng av hjärnspöken som bildats på resans tanke kan bygga upp de mest märkliga och sjuka scenario och fantasier.

Inre konflikter

Denna inre konflikt har jag brottats med ett tag. Jag försöker övertyga mig om att jag mår toppen. Men det är inte helt sant. Jag mår inte jättedåligt, men jag mår inte heller jättebra. Jag försöker hela tiden att motarbeta spökena som finns där, jag försöker att hitta orsaken till dem, källan, var kommer de ifrån och vad gör de där inne. Jag skulle bara vilja slita ut dem, kasta dem på marken och stampa på dem tills de inte existerar längre. Men så enkelt är det inte, tro mig. Första steget är att acceptera att de finns där och den puckeln är riktigt tuff att ta sig över.

Inte lika glad som tidigare

Så om du undrar varför jag inte alltid är sprudlande glad längre, som jag oftast var förut, så beror det på saker som jag har svårt att hantera just nu. Jag ser ingen större risk i mitt mående utan snarare tvärtom, att jag när jag väl får ordning på detta, kommer ut starkare, klokare och förhoppningsvis ännu gladare än innan spökena dök upp.

Tappar motivation

Jag har till viss del tappat motivationen till vissa saker. Bl.a. en del av min träning har jag lagt åt sidan just nu. Jag har lagt fokus på att först försöka mår bra igen och under den resan är det endast löpningen som är kul. När du mår dåligt vill du inte göra dåliga och tråkiga saker. Men samtidigt kan det som var jättekul tidigare även vara tråkigt nu.

Ha förståelse

Så om jag inte alltid möter dig med det leende du är van vid, så beror det inte på dig. Om jag inte svarar dig på samma sätt som tidigare, så beror det inte på dig. Om jag inte är lika positiv till det mesta som tidigare, så beror det inte på dig.

Tack för att du läste och tack för din förståelse.

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras