Att vara nöjd med det man har

Mycket vill ha mer heter det ofta. Jo, det är väl lite så många av oss funderar. Vi börjar försiktigt, bygger på och efterhand så höjer vi kraven. Det vi hade för ett år sedan duger inte idag. Jag har själv varit på väg rakt in i den fällan. Eller ja, jag skulle nästa våga säga att jag befinner mig i mynningen av den. Dock har jag fått ett par uppvaknande som gör att jag kan bromsa mig och falla tillbaka igen.

Att hela tiden höja kraven, ja det kan vara bra, men det kan också vara förödande i vissa fall. Det beror helt på vad det handlar om anser jag. Att t.ex. höja kraven på att springa snabbare eller längre är ju inte fel. Det kallas utveckling (som vanligt en jämförelse med träningen 😉). Men att hela tiden kräva mer av sitt liv och sin omgivning kanske man ska fundera lite mer på.

Att noga granska det man har, att noga se över situationen. Vart har jag varit? vart är jag idag? Hur har utvecklingen sett ut? Att fördjupa tankarna har gett mig en insikt, den senaste tiden har jag tänkt mycket, pratat mycket, gått på som en ångvält och velat ha mer av olika saker. Jag vaknade i morse med en insikt att jag innerst inne är mycket nöjd med mitt liv och det jag har idag. Inget av det skulle jag vilja byta bort eller riskera för att få mer. Jag har en fantastisk familj med två pojkar och en livspartner som jag skulle gå på glödande kol för. Jag har en näst intill perfekt balans mellan familj, arbete och träning.

Det är lätt att fastna i det som kallas ”vardag”, men om man betänker det lite mer så finns det så mycket saker i ”vardagen” som är värda att hylla. De små sakerna som man ofta tar för givet och som bara händer. Det är viktigt att hitta det positiva i dessa saker. Då blir allt mycket enklare. För helt ärligt, hur stor del av vårt liv är egentligen ”vardag”? Glitter och glamour i alla ära, men det är fortfarande det som händer i din närhet dagligen som är ditt liv i stort.

Kärlek till er alla och ta hand om varandra. Älska, njut och ha kul. Det är det som kallas livet, lev det nu <3

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras