semester – rutiner

En semester har passerat.

Det flesta år har vi valt att ha fyra veckors sammanhängande semester men detta året blev det ”bara” tre veckor. Det föll sig naturligt då vi i juni hade en studentskiva som upptog lite av vår tid. Semester, vad innebär det egentligen? Ledig tid, ledig från vad? För min del, har jag insett efter denna semester, handlar det om att komma till insikt med vad jag har och hur tacksam jag ska vara över det. Tre lediga veckor som jag längtat efter länge är passerade och det har varit tre härliga veckor, men samtidigt så har jag känt en saknad efter ordentliga rutiner. Något som jag uppenbarligen är väldigt behjälpt av i mitt liv.

Mat på fasta tider, mer ordning med träningen och en klocka som väcker mig. Ja, det låter kanske lite märkligt, men jag har saknat det. Men som sagt ovan jag har verkligen uppskattat ledigheten ändå. Den har varit fin och troligen välbehövlig.  Men tre veckor var nog lagom. En till hade säkert varit skönt, men då hade jag ställt klockan varje morgon.

Nedan följer ett litet axplock av bilder från tre härliga veckor. Varje bild har fått en liten kort beskrivning. Håll till godo kära läsare.

Semestern inleddes traditionsenligt med bubbel och jordgubbar. I alla fall kommer det att bli en tradition av det.
Redan första helgen tog vi en mysig tur till Köpenhamn och Tivoli där barnen fick åka av sig lite och vi som inte åkte fick njuta av en härlig atmosfär och stämning.
Jag fann kärleken till sporten Swimrun denna sommar. Då jag just nu är väldig omotiverad till cykling så passar detta mig utmärkt.
Nej, jag har inte ätit massor av glass denna sommar, men desto större glassar i stället 🙂
Det har blivit några timmar på min favoritplats. Sövdesjön. Både med simning, triathlon och swimrun
Vi klämde in många utflykter i år, jag och min älskade. Ovan en bild från Kåseberga hamn mot Ystad.
Avnjöt en underbar Wallenbergare i Kåseberga hamn.
En av mina årliga golfrundor klämde jag också in under ledigheten. Hur det gick? Tja, det gick inte så dåligt som man kan tro när man bara spelar två runor om året.
Det blev en ytterligare en tur till Köpenhamn. Denna gången bara jag och min älskade. Vi testade att åka buss på vatten och det var trevligt.
Båtbussens destination var inte tokig den heller. Mikkeller bar i Köpenhamn.
Att få dela allt med denna vackra människa är helt underbart. Medgångar, motgångar, upplevelser, bedrövelser. Ja, precis ALLT.
Sista utflyktsmåltiden intogs på Madame Blå i en lite ort som heter Skåne-Tranås. Ett franskt cafe med crepes i världsklass.
Avslutar semestern med att rusta mig inför höstens löprundor. Lite nya strumpor som lyser upp i mörkret.

Naturligtvis tog jag många fler bilder under semestern, men alla får inte plats. Detta är några av mina absoluta favoriter. Några timmars ledighet kvarstår och sedan är det åter dags att börja längta till fredag och helg igen.

Må gott alla glada läsare.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras