Triathlon – hur funkar det egentligen

Under helgen så var vi ett gäng som genomförde en gemensam triathlonträning, den första riktiga för säsongen. Det var verkligen på tiden med tanke på att första tävlingen är om mindre än två veckor. Närmare bestämt den 26/5. Det är Sövde Triathlon, en tävling som erbjuder både sprint och medeldistans. Många av oss som var med i söndags, inkl. jag själv, ska köra medeldistansen. D.v.s. 1900 meter simning, 90 km cykel och 21,1 km löpning. Det går att läsa mer om tävlingen under Sövde Triathlon’s egen sida.

Men åter till söndagen och en kort berättelse samt lite bilder från helgens träning som arrangerandes av Andreas Thell på AT Performance. Tanken och upplägget med träningen var att göra den så tävlingslik som möjligt, fast på kortare distans då. Vi startade kl. 10.00 med gemensam simstart från stranden och planen var att simma ca 20 minuter. Jag klev upp på land igen efter 16:45 och tyckte att det räckte gott och väl i det 13-gradiga vattnet. Lika bra att vänja sig, det lär inte vara mycket varmare den 26 maj. Men helt klart simbart även för de 1900 meterna. De flesta var redan uppe ur vattnet när jag kom ur. Sedvanlig löpning och uppknäppning av våtdräkt mot första växlingen. Här höll jag inte tävlingsfart dock.

Uppe ur vattnet, kollar tiden
På väg mot växling till cykel

Väl framme vid cykeln märkte jag hur kalla mina fötter var då det var kämpigt att få på ett par strumpor när man inte har känsel i fötterna. Inte blev det bättre av att cykla en timme i blåsten. Dagen bjöd inte direkt på något vidare varmt väder så efter en timmes cykling (Ett varv på tävlingsbanan) så var fötterna precis lika kalla som när jag klev ur vattnet. Noll känsel vilket märktes när löparskorna skulle på. Åter igen rätt så kämpigt att få ner en fot utan känsel i en sko. Men det gick på nåt sätt och jag kom i väg på löparbanan.

Löpningen gjordes även den på tävlingsbanan och vi sprang två av de fyra varven med vätskestation efter första varvet. Så nära tävling man kan komma. Banan går i skogen och där inne var det varmare och skönare än ute på cyklingen. Det tog ändå ca fyra km innan jag hade känsel och värme i fötterna igen. Löpningen gick trots det över all förväntan, vilket cyklingen också gjorde.

Överlag väldig nöjd och tacksam över att ha kört igenom den första riktiga kompletta tri-träningen för året. Den totala glädjen infann sig när det senare visade sig att jag på utlottning vunnit ett konditionstest hos AT Performance också. Tack för det 😊

Nu laddas det för Göteborgsvarv och sedan årets första Triathlon på det.

Vi hörs

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras