Att tävla – för alla

Ja, nästa helg är det dags för loppet med stort G kan man säga. Precis om runt 60.000 andra ska jag till Göteborg för att springa det välkända Göteborgsvarvet. Jag antar att det är några stycken av er som läser detta som också ska dit. För i tiden var lopp och tävlingar bara för de bästa. Men som tur är så har det blivit väldigt folkligt att springa, cykla, simma eller alla tre tillsammans i en triathlon. Hade det inte varit folkligt att tävla idag hade inte jag hållit på med det.

Det finns fortfarande en del tråkiga och trångsynta människor som inte tycker som jag och många andra. Människor som tycker att kan du inte prestera under en viss tid behöver du inte ställa upp i loppet heller. Ok, du får gärna ha den åsikten, absolut. Men hur tråkig är du? Det finns ju ändå bara en person som kan vinna första pallplats. Men det finns ändå lika många vinnare som startande. Att ta sig till ett lopp och starta är i sig en seger för väldigt många. Sedan vilken placering man hamnar på, det är ju inte så viktigt. Inte i min värld då jag inte är av den kalibern att jag ens har en chans att vinna nåt lopp.

Jag ställer upp i lopp för att det är kul, för att mäta mina egna prestationer och för att få lov att vistas i miljön och uppleva den stämning som bara infinner sig strax innan, under och efter loppet. Känslan av att passera en mållinje och känslan av att ha presterat något. Vann jag? Ja, det tycker jag absolut.

Så till dig som tvekar, sluta tveka, anmäl dig, sätt upp ett realistiskt mål för dig och börja träna för målet. Berätta för din omgivning att du ska starta i ett lopp. Det hjälper dig att öka motivationen.

Jag har några lopp i kalendern själv i år. Kommer inte att ta en enda pallplats 😊

Lycka till och kör hårt hela 2019 och framåt.

 

Lite olika bilder som har figurerat i tidigare inlägg. Ett urval av olika målgångar från diverse lopp 🙂 Finns några till 😉

Helsingborg Halvmarathon 2018
Ironman 70.3 Gdynia 2018
Ironman 70.3 Jönköping 2017
Min absolut första triathlontävling. 2015
Triathlon,. sprint i Gyllebo, Skåne
Lidingöloppet 15K, 2016
Köpenhamn Marathon, 2017
Lund runt 2018
Medaljer
Medaljer och plaketter.
3 kommentarer
  1. Dina ord värmer gott Anna, stort tack för förtroendet 😀 och Göteborg, ja det kommer att bli skoj. Tack 😁

  2. Helt rätt inställning. Slutat jaga tider är glad att jag kan springa utan att få ont. Ses i vimlet 🏃‍♀️

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras