Simma ute i april

Idag var det dags för något som normalt inte sker i Sverige så här tidigt i april månad. Som rubriken säger. Simma ute i april. Vi var fyra tappra krigare som för första gången i år trotsade kylan och hoppade i sjön för att simma några meter. När en god vän föreslog att vi skulle dra igång säsongen redan nu så var jag inte sen att hoppa på. Jag gillar ju lite udda och smått galna påhitt.

Vi träffades vid Sövdesjön kl. 11.30 ca för att sedan hoppa i kl. 12.00. Detta är goda vänner som jag i princip bara träffar på sommarhalvåret. Simningen i öppet vatten samt triathlon är det som har fört oss samman. Vi pratade genom lite lätt hur vi hade tänkt oss att genomföra dagens aktivitet. Två valde att göra det till en enklare swimrun aktivitet och två av oss valde att bara simma.

Min plan var att inte ligga i vattnet för länge då det tar längre tid att återhämta sig och få tillbaka kroppsvärmen till en normal nivå. Mitt pass blev då rätt så kort. Totalt 466 meter för att vara exakt. Klockan visade att vi hade 7 rader i vattnet och jag tyckte att det var precis lagom att bryta där. Känseln i fötter och händer försvinner ganska snabbt och även i ansiktet märker man av kylan. Det är svårt att prata rent när man kommer ur vattnet då läpparna är aningen bortdomnade.

Jag hade förväntat mig mycket värre och kanske tack vare det så blev det ändå rätt ok. Kallt, ja absolut men så kul och så befriande att äntligen få simma i öppet vatten. Inga kakelplattor och ingen vägg att vända vid. Bara jag, vattnet och friheten. Detta lilla pass ökade mitt sug efter öppet vatten säsongen ännu mer än innan. Nu väntar vi bara på värmen och sedan blir det färre kakelplattor och mer vågor 😊

Vi avslutade så klart med fika.

Må gott alla.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras