Att alltid vara glad – eller förväntas vara det!

Jag är en person som för många alltid förknippas med ett leende eller ett skratt. Jag ser allt som oftast glad ut, gör glada tillrop och peppar gärna någon som är nere.
Men är jag alltid så där sprudlande glad? Det beror nog på vem du frågar. Frågar du mig så blir mitt svar nog mest troligt ”Ja, för det mesta”, det är lättare att leva då. Men det är inte alltid, även solen har mörka fläckar och det måste den få ha.

Mina fläckar syns inte så ofta, men de syns desto mer när de framträder. Är du allmänt känd som en person med nära till ett skratt och som nästan alltid har ett leende som lurar bakom hörnet så blir omgivningen ofta väldigt förvånad när det brister. ”Va, du som alltid är så glad” Ja, precis, vad hände liksom. Jo, något som jag inte själv kunnat påverka sket sig. Då blir det ofta en reaktion. Ingen lång sådan, men den kan märkas rätt tydligt. En del sådana tillfällen går omärkbart förbi de flesta då de kan visa sig när jag är själv, eller om tillfället inte passar.

Vet ni vad, det är ok att vara lite oglad ibland, så länge de glada stunderna har ett övertag. Det blir lättare att leva då. Att alltid vara bitter mår man inte bra av. Jag läser om många som tar in allt som händer runt omkring dem och hur hemskt både det ena och det andra är. Detta lagras och bygger upp en negativ bank i hjärnan som till slut gör att även om man är glad så glömmer man till slut att berätta det för ansiktet och då uppfattas man som sur. Vilket i sin tur leder till att man blir mer och mer ensam. En negativ spiral som är väldigt destruktiv.

Påverkar händelsen inte mig personligen så noterar jag den, låter den passera och tänker inte mer på det. Jag vet att det hände och att det vara tragiskt. Skänker en tanke till de inblandade och går sedan vidare, tacksam för det jag har.

Med detta önskar jag en fin, om än grå och blöt, vecka (I alla fall i Skåne). Må gott och glöm inte att le, det smittar av sig. ”Don’t worry, be happy

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras