Ett skitigt barn är ett lyckligt barn

Ett skitigt barn är ett lyckligt barn, en fras som jag hört sedan jag själv var barn och även använt till mina egna barn. Men visst stämmer det, fast det gäller inte alltid bara barn. I helgen som gick var jag och sprang det roliga men lite udda loppet Wintercrossrun på en motocrossbana utanför Tomelilla. På den mer eller mindre kända Svampabanan. Ett tufft och skitigt lopp som egentligen är två lopp med tre resultat.

Hur går det ihop? Jo, man kan välja att ställa upp i ett lopp à ett varv eller ett lopp à två varv samt det tredje alternativet, båda loppen som då ger tre varv. Du springer i mål på båda loppen och får två medaljer. Individuella resultat i båda loppen samt ett sammanräknat resultat i de båda loppen som valt att kallas för ”Dödskallen” Totalt strax över 11 km i en mycket krävande terräng som i helgen bestod mest av lera. Inte sån där tjock fin lera som man kan modellera med, nej mer åt lervällingshållet. Riktigt skitigt med andra ord.

Totalt startade runt 400 personer i de olika loppen och jag startade i båda så klart. Inte lönt att skita ner sig för mindre tyckte jag. Detta var dock inte första gången jag sprang loppet. Jag gjorde en start 2016 men då var det bara ett eller två varv som fanns att välja på. Inte den kompletta varianten på tre varv.

Jag levde inte riktigt upp till startnumret 😉

Jag hade del tunga tankar redan under första varvet och funderade på varför jag anmält mig till två varv till. Men vid målgången av första varvet så var alla mörka tankar borta och jag var taggad för två varv till. Som jag nämnt tidigare är jag ingen aspirant på pallplatser direkt men jag tog mig i mål på samtliga sträckor och klarade nästan första fjärdedelen i 4k loppet och sedan övre halvan 7k loppet och så även i totalen på dödskallen.

Nöjd och med riktigt fin träningsvärk i vader och lår njöt jag resten av helgen av god mat och lite vila. Klämde in ett härligt simpass på söndagen också för att ”mjuka” upp kroppen lite.

250 meter in på andra loppet.

Önskar er en fin vecka, helt orörd där du formar den så som du vill ha den.

Resultatlistan

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras