Att lura dig själv – en stor fet förlust

Att lura sig själv kan vara positivt, men i väldig få fall. För det mesta handlar det om förnekelse och det resulterar i nästan alla fall att du förlorar. Förlorar mot dig själv. Det gjorde jag idag. En stor fet förslut som förhoppningsvis leder till uppvaknande och styrka i längden. Jag har lurat mig själv för länge nu och idag tog det stopp. Onyttigt ätande och drickande gjorde att jag idag inte klarade av att springa min runda som jag planerat. Detta gjorde mig arg, ledsen och besviken på mig själv. Jag har förstört något, jag har gjort skit för någon. Inte någon annan utan mig själv. Att såra någon är väldigt dumt, oavsett vem det är. Men nu har det hänt och jag tog åt mig väldigt starkt av händelsen.

Jag hade planerat 27-30 km löpning idag. Redan när jag vaknade hade jag en känsla som jag inte gillar. Men jag tog tag i det, steg upp och förberedde mig för löpningen. Kom i väg i tid, men kände rätt snabbt att jag inte hade känslan jag brukar ha på långpassen. Hjärnan ville men kroppen skrek nej. Känslan är svår att översätta i ord. Men andningen var inte som den ska. Jag kände ett stort behov av att ta djupa andetag, att sucka. Men det gick inte att andas in så djupt som kroppen ville, samtidigt är det fel känsla att behöva andas djupt efter 1,5 km. Jag kom 2,5 km innan jag insåg att det är kommer inte att fungera idag. Arg, besviken och med tårar i ögonen gick jag hemåt igen.

Att leva destruktivt med mat, dryck och godis och samtidigt försöka träna på den nivån jag vill vara går inte att kombinera. Det är ett faktum. Jag har vetat det hela tiden, men ändå på något sätt förnekat det. Men nu får det fan vara nog. Steg ett när jag kom hem var att hälla ut den halvfulla vinboxen som stod i köket. Det kändes bra. Jag har inga problem med alkohol eller min relation till den egentligen men samtidigt så har jag inget behov av att ha en relation till den heller. Så ut med skiten.

Nu börjar jag om med att satsa på ett riktigt häftigt 2019 med många upplevelser, många roliga stunder och en hälsosam relation till min kropp. Det bästa året på länge.

Må gott alla.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras