Söndag = distanslöpning

Oftast står det distanslöpning på mitt schema på söndagar. Så även denna söndag. Jag vaknade tidigt som för det mesta, men låg kvar en stund och lyssnade på vinden och regnet. Det är lätt att vända sig om och blunda igen då. Men min kropp skrek att den ville ha ett längre löp-pass. Jag brukar lyssna på min kropp och så även denna söndag. Steg upp vid 7-tiden och åt en enkel frukost. Förberedde lite kläder och tog en kopp kaffe.

Strax innan klockan 10 blev det dags att ge sig ut. Då hade jag suttit en bra stund och funderat på vart jag skulle springa. När det gäller den typen av pass så brukar jag inte planera dem så noga i detalj. Det blir en riktning och kanske en extra koll på kartan om det är någon trixig sväng. Just denna runda hade jag ett mål, ett mål som jag länge funderat på. Det finns en beryktad backe 9 km från där jag bor. Precis vid Öveds kloster. Denna backe är tuff att cykla upp för. Den är inte brant, bara lång och seg, samt väldigt rak.

Jag lufsade på som alltid och försökte hålla ner tempot, men efter många distanspass så känner kroppen själv av i vilken hastighet den vill springa. Mycket riktigt stod klockan på exakt 9 km när backen började. Vägen dit är ganska platt, så benen var pigga. Jag inledde ”klättringen” och den första biten svänger det lite, sedan går man in i huvudbacken. Jag kollade klockan när jag startade och nästan precis 20 minuter senare var jag uppe.

Det är sällan en backe tar 20 minuter att springa upp för. Men jag kom upp och tänkte njuta en liten stund av utsikter. Tyvärr var det väldigt gått och lite dimmigt så jag såg inte mycket på vägen. Löpningen nedför blev sedan i rak motvind och piskande regn. Verkligen ingen skön upplevelse.

Väl nere tog in på en grusväg och mötte ännu en tuff backe, men det var med glädje jag sprang upp för den efter att ha tagit den första. Jag fick även se ett litet men häftigt vattenfall på vägen. Det som jag gillar mycket med distanslöpningen är att få hålla på länge samt att det är ok att stanna lite då och då för att ta lite bilder. Rundan som jag sprang passerar dessutom en gammal vulkan som slocknat för väldigt länge sedan och numera är en liten sjö. Men det är ändå lite häftigt att veta att den funnits där.

Summerade söndagen med 25 härliga km i benen.

Önskar er en fin vecka.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras