Motivation och planen för 2019

Jag skrev för lite sedan att jag skulle återkomma med en plan för hur 2019 ser ut. Nu är den näst intill helt spikad. Ett par frågetecken kvarstår. Men det är bagateller i det stora hela. Som det ser ut nu så blir 2019 ett år med fina utmaningar. Lite nytt och lite återkommande. Jag kommer inte att redogöra för varenda tävling här men ett par stycken tycker jag är värt att nämna.

Inledningen blir klart intressant och året startar ”på riktigt” i maj månad i Göteborg. Ett stycken Göteborgsvarv ska klaras av och jag har för avsikt att sätta nytt personbästa på distansen. Om det går vägen vet vi vid 15-tiden den 18 maj 2019

Jag kommer även att göra återtåg på IRONMAN Jönköping. En triathlontävling helt i min smak. Medeldistans och med ett grymt gäng. Vi har fått ihop en grupp på 15-20 personer som ska åka upp och tävla. Vi har bokat 15 rum på samma hotell och det kommer att bli en magisk helg att minnas. Även här siktar jag på nytt personbästa på distansen.

Sommaren rullar på och de två största utmaningarna ligger på sensommaren och vintern. Helsingborg marathon i slutet på augusti och sedan årets riktiga utmaning. Tjörnarparen trail på 50km. Här är det tänkt att bli lite av ett ”funrun” med en planerad tid på runt 65-70 minuter/10k.

Detta var lite av 2019 års plan. Hur gör man då för att hålla motivationen uppe hela vägen dit? Jo, för min del handlar motivation om en enda sak egentligen – MÅL! Att sätta ett mål och att nå det. Det är det som håller min motivation igång. Utan mål och de inte minst lika viktiga delmålen så hade jag lagt mig på soffan.

Just nu är första delmålet att bli helt kurerade från den lilla operation jag gick igenom för några dagar sedan. Inget allvarligt och inget stort ingrepp, men det hindrar mig från att träna och det i sin tur gör att jag utåt sett just nu trots allt kan hantera situationen ganska bra, men inåt kryper det i hela kroppen. Den vill bara ner i bassängen och simma samt ut och springa. Springa hur långt som helst. Siktar in mig på att återge en längre löprunda som ett inlägg inom kort. Bilder, känslor och upplevelser.

Med detta önskar jag er en riktigt fin vecka.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras