Semester, tävling och välmående

Vi är på semester i Polen. Första gången någonsin jag besöker landet. Mina första minnen gällande Polen är avgasluktande, skitiga och trasiga bilar med svart registreringsskylt. Men detta är från barndomen troligen nära 40 år sedan. Den tiden är sedan länge förbi. Gdynia, orten som vi bor i har en modern touch blandat med det gamla öst. En helt underbar blandning tycker jag. Nytt möter gammalt. Det är något som sticker i ögonen på många kanske. Men för mig är det utveckling och framfart. Helt underbart.

Huvudmålet med resan hit var att just kombinera semester med annat. Då jag som bekant är rätt så insnöad på triathlon så tyckte jag att det kunde vara kul att köra en tävling utomlands. Jag har hört mycket gott om tävlingen i Gdynia från vänner och annat håll. Jag anmälde mig för ett bra tag sedan och träningen har sedan dess gått ut mycket på att köra just denna tävling. Jag ska inte skriva så mycket om den här då det finns en komplett racerapport att läsa här för er som vill. Jag kan bara kort säga att den överträffade alla förväntningar. Både ur arrangemangs- och resultat-synpunkt. Arrangemanget lyser IRONMAN klass, men inte så konstigt. Det är ju IRONMAN som arrangerar Min dröm var att klara distansen på under 6 timmar. Jag tog sista steget över mållinjen på 5:43.19. Sjukt nöjd.

Semesterdelen i Polen är också i en klass för sig. Gdynias badstrand känns ofantligt stor. Den är inte jättelång längs kusten, men väldigt bred. Ljus fin sand och det finns träklädda promenadstråk på stranden som gör att man kan passera mitt över den med skor på om man så vill och önskar. Vattnet är en aning grumligt, men det kan till stor del bero på att det så sent som ett par dagar innan tävling var gott om algblomning i det. Men lagom till tävlingen startade så var alla giftiga bakterier borta

Maten i Polen är mycket god man skäms nästan när man ska betala. För oss, en familj på fyra med vuxna barn så går en riktigt bra måltid med dryck och dessert loss på allt mellan 400-700:- Som exempel kan vi ta måndagens kvällsmat. Två av oss åt tigerräkor i starkt sås med vitlöksbröd. En pastarätt och en kycklingfilé. Tre stora öl och en läsk. Vi avslutade med glass till alla fyra. Detta kostade då 666 svenska kronor. Det är mycket billigt att leva i Polen som turist. Gästvänligheten och bemötandet får högsta betyg det också.

Vi har varit på en kortare visit i Gdansk också och det är en helt fantastiskt vacker stad. Den gamla stadskärnan med sina höga smala hus. Så mycket historia som finns i denna stad. Mycket positiv men också mycket hemsk historia. Vi gick mest runt lite och bara njöt av atmosfären i staden innan vi tog pendeltåget tillbaka till Gdynia igen.

Nu har vi tre hela dagar kvar och idag, tisdag blir det lite lokala äventyr. Marinmuseet, piratskepp och bad. God mat och dryck kommer vi så klart att fortsätta njuta av.

Må gott så hörs vi

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras