Försemester, mål, tävling och disciplin

Det återstår en och en halv veckas arbete innan det äntligen är semester. Mer noga räknat blir det 8 arbetsdagar. Det är inte mycket och redan nu börjar jag falla in i den förrädiska men ändå på något sätt rätt så sköna försemester känslan. Mycket blir lättare, det är betydligt lugnare på jobbet och vad gäller pendlingen så ser en morgon på vägen ut som att det var tidig söndagsmorgon. Inte många som är på väg till jobbet. De flesta ligger hemma och vänder på kudden för att få en ”sval” sida att vila huvudet på.

Försemesterkänsla på gott och ont. När det är den typen av sommar vi har i Skåne just nu är det lätt att bara slappa till när man kommer hem. Långa varma ljusa kvällar gör att man lätt slöar till i loungen och poolen. Det där träningspasset som står i kalendern får kanske flytta på sig. I ett sådant läge är det bra att ha ett tydligt mål med sin träning. Med två och en halv vecka kvar till nästa start så går det inte att bara lägga sig på soffan och tro att det ska lösa sig ändå.

Söndagen den 5 augusti är det åter dags att stå på startlinjen i en Triathlon tävling över medeldistans. Denna gången är det Polen och Gdynia som står som värd för tävlingen. En aning större än i Halmstad där vi var ca 250 st. som startade på den distansen. I Gdynia kommer över 2000 till start. Ett riktigt häftigt arrangemang och jag ser verkligen fram emot det.

Vi passar på att göra resan till Polen som en familjesemester och stannar där nere i en vecka. Jag har hört mycket gott om det området vi ska bo i och med rätt väder är det ett badparadis med fina stränder och restaurangtäta områden. Likt bilden nedan fast den är från Ystad.

Bryggan vid Ystad Saltsjöbad

Nu betyder ju inte detta att jag slaviskt låter bli att leva lite i försemesterkänslan. Absolut inte. Då nästan alla runt om mig har semester så är det ju lätt att haka på. Det jag håller hårt på är dock att träningen genomförs disciplinerat i första hand, sedan vila och återhämtning och sist kan jag koppla på lite ”semester-läge”. Kanske en god drink vid poolkanten på kvällen eller en promenad till affären för att lyxa till det lite med en mjukglass.

Oavsett vilket så börjar jag i alla fall äntligen ana att semestern är på intågande och det ska bli mycket skönt och välförtjänt att få tillbringa fyra veckor med att göra precis det jag vill och framförallt precis när jag vill.

Må gott alla!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras