Veckan som gick

Veckan som gick var lagom intensiv. Massor att göra på jobb då det brukar vara en peak så här års. På det privata planet så blev det desto mer aktiviteter som får mig att må riktigt bra. Veckan inleddes med vila och återhämtning efter helgens lite tuffare löppass i skogen. Ett gott gäng som tog sig an att springa en halvmara i bl.a. MTB spår i skogen. Det var både tekniskt krävande och mycket kul på samma gång. Tre av oss som var med ska på lördag starta på Kullamannen – Sbirien Ultra. Ett lopp på ca. 55 km där den stora utmaningen blir att bemästra 26 km på Kullaberg.

En sak som är trevligt så här års är att jag dragit i gång veckobadet. Så här tidigt på säsongen så får det kallas för veckobad. Det är allt för varmt i vattnet för att kalla det vinterbad. Den varma luften vi har haft senaste veckorna gör att vattnet varken är särskilt mysigt, eller kallt. Kan tillägga att jag inte drack något 😉

Träningsmässigt så har jag inte gjort så mycket den gångna veckan då det är uppladdning inför loppet på söndag, som jag skrev om innan. Onsdagspasset sprangs som vanligt med bästa löparvänner och lite gott snack efteråt.

Det är en ganska skön period inför en större utmaning. All träning är gjord, nu är det bara myspass som gäller. Kortare och lunga pass bara för att hålla benen i rörelse. Inget som påverkar träningen, mer än att den träning som är gjord finns där och allt jag kan göra är att hoppas att den är tillräcklig. Återhämtning kan ske på många sätt. I lördags var det en stor ölfestival i Malmö och ni som känner mig vet vad jag gillar bäst. Öl och löpning så klart. Därför tillbringades lördagsförmiddagen med ett löppass och kvällen med ölprovning i stor skala 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter en sen kväll med mycket skoj kändes det naturligt att tillbringa några timmar i skogen på söndagen. Vi begav oss till Häckeberga naturvårdsområde för en lagom tuff men riktigt fin promenad på ca 10 km med bästa sällskapet. Ett område med mycket kuperad terräng och inte att förglömma, mycket vacker.

Vilken fantastisk natur vi har att vistas i. Var rädd om naturen och vårda den väl. Det är bland det mest värdefulla vi har. Veckan avslutades med att se alla sex avsnitten av miniserien The Playlist. Klart sevärd och mycket intressant serie om hur Spotify startades och utvecklades.

Återkommer nästa vecka med en fullständig rapport från loppet på lördag 🙂

Önskar er en fin vecka.

/Niclas

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.